DanceHall
This class will go over many dance moves that are  seen in hip hop videos of which are actually variations of dancehall dances. Examples of such dances are: "Like Glue", "Bogle", "Whine & Dip", "Tek Weh Yuhself", "Whine Up" (a mix of various genres), "Boosie Bounce", "Drive By", "Shovel It", "To Di World", "Dutty Wine", "Sweep", "Nuh Behavior", "Nuh Linga", "Skip to My Lou", "Gully Creepa", "Bad Man Forward Bad Man Pull Up", "Keeping it Jiggy", "Pon Di River","One Drop", "Whine & Kotch", "Bubbling (Similar to twerking) ", "Tic Toc", "Willie Bounce", "Wacky Dip", "Screetchie", "One Vice" (an underground dance) and "Daggering"

Poledance

Efter att du provat poledance i Helsingborgs hetaste dansstudio kommer du aldrig se på en lyktstolpe på samma sätt igen. Poledance är ett relativt nytt fenomen inom dans och fitness, men ett fenomen som spridit sig som en löpeld över hela världen. Det är en av de riktigt stora trenderna på senare år. Med inspiration och influenser från andra träningsformer så som chinese pole, mallakhamb, gymnastik och konståkning, ger den en allsidig träning som kombinerar det tuffa och krävande från fitness med det sensuella och uttrycksfulla hos dans.

 

Poledance är dans, gymnastik, akrobatik och work out när det är som allra bäst. Framför allt är det riktigt roligt. Det bygger upp styrka och uthållighet och ger dig självförtroende och utstrålning. Du kommer inte kunna vänta till nästa klass!

 

Till anmälan

Hip Hop

HipHop är en kultur som bildades på gatorna i USA. Hiphop är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar som bildats inom hiphop kulturen som, locking, popping, breakdance, voguing, whacking, krump, dubstep, streetjazz, house m.fl. Gemensamt är att danserna har sitt ursprung på gatorna. I hiphop klassen lär dig tunga moves med enklare akrobatiska inslag och moves från old school till new school hiphop. Hos oss har du möjligheten att kunna fördjupa dig i två olika grenar; HipHop Lyrical och HipHop New School - även kallad "kill the beats". 

 

Till anmälan

Chair dance

Stoldans går ut på att man i grupp lär sig en koreografi som rör sig runt, på och under en stol. Musiken kan variera från klassiska Broadwaylåtar till dagens klubbmusik, och stilen kan ofta liknas med jazzdans och/eller modern dans med inslag av show/Broadway. Det är en dans som bygger styrka, ger vighet (absolut inget förkrav) och lär ut publikkontakt och sensualitet.

 

Till anmälan

Burlesque

Burelsque är underhållning på hög nivå. Det är en sensuell, glad och rolig dans där man får utnyttja och utveckla sin kvinnlighet. Den baseras på jazz och kommer innehålla en hel del jazzteknik.
Cabaret är likt burlesque men innehåller även inslag av teater och show. Cabaret var från början knutet till nattklubbar där det bjöds på korta sketcher, dans, musik och entertainment av olika slag.
Musiken i burlesque och cabaret kan variera från klassiska Broadways, till lugna sånger, blues, klubbmusik och stirriga jazzlåtar. Passande kläder är vanliga dans/träningskläder, men helst lite åtsittande eftersom det ger en lättare känsla för dansen. Jazzteknikskor för den som har, annars mjuka ballerinaskor eller gymnastikskor. Kanske kommer vi också prova att dansa i klackar!?

 

Till anmälan

Dansmix

Dansmix är en blandning av dansstilar vars syfte är att lära eleven grundtekniken i dans för att förebereda denna i vidareutveckling inom dans. Dansmix är således en föreberenda danskurs som rekommenderas yngre dansintresserade ungdomar som vill lära sig grunden inom dans.  

 

Till anmälan

Balett

Klassisk balett ger dig en perfekt hållning, mjukhet, flexibilitet, styrka, balans & musikalitet. Balett är även en grund till de flesta dansstilarna i världen och en väldigt viktig bas (ett måste) att ha om man vill satsa på dans. De ska ge ett lätt intryck och stor skicklighet när man dansar balett och baletten har ett antal regler och dicipliner att följa.

 

Till anmälan

Contemporary
all levels Kom och utmana dig själv med den fantastiska stilen Contemporary. Här fokuserar vi på att få en bra danskänsla och bli starka i oss själva.

Vouging/Waacking

Whacking är en streetdans stil som uppfanns inom den homosexuella klubbverksamheten i USA. Homosexuella män klädde sig till kvinnor och uppträdde denna powerfulla stilen med snabba och eleganta armrörelser. En stil som också oftast kunde ses i Soultrain.

 

Vouging är en väldigt ståtlig stil som kom från house dansen. Den uppfanns i Harlem på deras "ballroom scene". I vouging använder man sig mycket av olika slags armrörelser & poser. Den spred sig ut i världen med hjälp av madonnas kända låt vogue.

 

Till anmälan

Break Dance
Also Known as B'Boying or Breaking: this class will cover all the fundamentals of the dance and culture. Top Rock, Up Rock, Foot work and even Power moves. All will learn the foundation and the style.

Popping/Locking

Popping är en old school hiphop stil som grundades i Californien och blev populär genom gruppen Electric Boogaloo. Många jämför även popping med robotdans. Stilen har många effekter så som waves, boogaloo, pop, slowmotion, ticking, isolations och slides. Vi kommer att få lära oss alla dessa element och ni kommer få en grundläggande bas i popping vart ni själva sen kan freestyla och våga gå in och battla med era kunskaper. Popping dansas till electrofunk och blev väldigt populär genom Michael Jackson.

Locking är en funkig dans, namnet kommer från konceptet låsande rörelser. Man fryser från snabba rörelser in i en låsande position som man håller någon sekund och sedan går man tillbaka till den snabba farten man dansade innan. Vi kommer lära oss de första stegen och namnen och även hur man rör armar och händerna snabbt, medan höfterna och benen rör sig avslappnat. Man dansar locking till funk musik som tex James Brown.

 

Till anmälan

Streetjazz

Streetjazz är precis som det låter: en blandning mellan street och jazz. Man dansar till den nyaste musiken inom hip-hop, R&B och pop, men även en det gamla goda. Till denna dans går det bra med vilka kläder som helst, gärna något bekvämt och lite pösigt så man kan röra sig obehindrat.

Till anmälan

poledance Helsingborg, pole dance Helsingborg, poledance i helsingborg, pole dance i helsingborg, dans helsingborg, dans i helsingborg, dansskola helsingborg, 

dans helsingborg, dans i helsingborg, dansskola helsingborg, dansskola i helsingborg, dans skola i Helsingborg

All träning sker på egen risk !